گروه اقتصادی- علی ابراهیمی: با تصویب هیأت وزیران ثبت سفارش و واردات اقلام مشمول اولویت ۱۰ کالایی به استثنای خودروهای ۲ هزارو ۵۰۰ سی‌سی و بالاتر با ارز متقاضی و سود بازرگانی دوبرابری از روز یکشنبه هفته جاری آزاد شد.

هیأت وزیران که پیش از این بنابه درخواست وزارت صنعت با انتقال 42گروه کالایی اولویت 10به اولویت‌های پایین‌تر زمینه آزاد‌سازی‌ ثبت سفارش و واردات این کالاها را فراهم کرده بود، با مصوبه اخیر خود تکلیف سایر کالاهای این اولویت را مشخص کرد تا ابزار تعرفه‌ای مبنای کنترل واردات این اقلام قرار گیرد.

معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران با تأیید خبر آزادسازی واردات کالاهای اولویت 10به خبرنگار ما گفت: این مصوبه از روز یکشنبه هفته جاری به همه دستگاه‌های اجرایی ذیربط ابلاغ شده است. بنا به تصویب دولت ثبت سفارش و واردات همه کالاهای اولویت 10به استثنای خودروهای 2هزار و 500سی‌سی و بالاتر با ارز متقاضی (ارز آزاد) مجاز خواهد بود و برای جلوگیری از واردات بی‌رویه کالاهای لوکس و مصرفی، دولت پرداخت سود بازرگانی 2برابری برای واردات این گروه کالایی را مصوب کرده است.

مهدی میرابوطالبی با بیان اینکه سیاست دولت حذف موانع غیرتعرفه‌ای واردات و کنترل مبادلات تجاری با ابزار تعرفه‌ای است تصریح کرد: بر این مبنا حذف اولویت‌های کالایی که پیش از این به‌دلیل شرایط خاص اقتصادی و نوسان نرخ ارز مدنظر بود در دستور کار دولت قرار گرفته و به‌زودی اولویت بندی 10گانه واردات کالا حذف خواهد شد.

به گفته وی 42قلم گروه کالایی که پیش از آزادسازی کلی و براساس مصوبه هیأت دولت به گروه‌های کالایی پایین‌تر انتقال‌یافته و تعرفه واردات آن تغییر کرده بود مشمول پرداخت دوبرابری سود بازرگانی واردات نخواهد بود و با تعرفه‌های مصوب اعلام شده ثبت سفارش و واردات می‌شود.

تأثیر بر بازار لوازم خانگی

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: با مصوبه مذکور یکی از موانع واردات لوازم خانگی مرتفع‌شده و سایر موانع مانند نقل و انتقال ارز، سه‌برابر‌شدن هزینه حمل‌ونقل و افزایش هزینه تمام‌شده ناشی از تأمین کالا از کشورهای واسطه به قوت خود باقی است.

به گفته محمد طحان‌پور آزاد‌سازی‌ واردات کالاهای اولویت 10همچنین موجب افزایش تقاضای ارز در بازار آزاد شده و بانک مرکزی باید تدابیر لازم را برای تأمین و جلوگیری از نوسان نرخ ارز اتخاذ کند. اما درصورتی که نرخ دلار ثابت مانده و امکان واردات مستقیم لوازم خانگی از کشورهای تولید‌کننده فراهم شود، می‌توان انتظار ارزانی این محصولات از اردیبهشت93 را داشت.

کاهش قیمت لپ‌‌تاپ و تبلت

رئیس اتحادیه فناوران رایانه با بیان اینکه آزاد‌سازی‌ واردات کالاهای اولویت 10حتی با سود بازرگانی دوبرابری موجب کاهش بیشتر قیمت لپ‌‌تاپ، تبلت و قطعات رایانه در بازار شب عید خواهد شد به خبرنگار ما گفت: وضعیت فعلی بازار‌ آی‌تی چندان خوب نیست، کالاهای وارداتی قبلی در انبارها مانده و فروشندگان به‌دنبال مشتری هستند.

مهدی میرمهدی تصریح کرد: این تصمیم دولت زمینه کاهش قیمت‌ها تا پیش از پایان سال را فراهم خواهد کرد اما با توجه به اینکه افزایش تعرفه واردات کالاهای‌ آی‌تی از 3درصد کنونی در کمیسیون ماده یک به‌تصویب رسیده، با ابلاغ تعرفه‌های جدید زمینه افزایش قیمت‌ها به صرفه شدن قاچاق این محصولات از اردیبهشت93 فراهم می‌شود.

کد خبر 249279
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز